A gyógyfürdőről

2022. december 01-től megszünt!  

Az igazoltan gyógyhatású víz, a városvezetés szándéka és a rendelkezésre álló anyagi források lehetővé tették egy nagyszabású építkezés megkezdését 2012-ben.

Gyógyfürdőről

A mintegy 3300 m2-es létesítményben nem csak a gyógyfürdő kapott helyet. A kialakult új Paksi Gyógyászati Központban a gyógyfürdő épületében többféle szakellátás található: Itt működik a rheumatológiai és orthopédiai szakrendelés, ide költöztek a gyógytorna kezelések. Az új épületben kaptak helyet a fizioterápiás kezelők is. A fő „profil” azonban természetesen a gyógyvizes kezelés és a hozzá kapcsolódó fürdőgyógyászati ellátás.

A központ létrehozásával a város újabb lépést tett a modern egészségügyi ellátás megvalósításáért.

Mi, hol található a gyógyfürdő épületében?

Az új épület önálló bejáratokkal rendelkezik. A gyógyászati rész előcsarnokában recepció fogadja a betegeket. Az ide kapcsolódó váróból nyílnak az orvosi rendelők (reumatológia, ortopédia, urológia, gyermek pulmonológia). A recepciótól két fő irány nyílik.
A földszinten az öltözőblokk után balneoterápiás kezelések vehetők igénybe: két gyógyvizes ülőmedence, ettől akusztikailag leválasztva a súlyfürdő és vízi gyógytorna medence. A Paksi Gyógyászati Központ medenceterében négy medence -1 db súlyfürdő, 1 db tornafürdő, 2 db különböző hőfokú gyógymedence- áll rendelkezésre, melyek közül az egyik 34-38 °C, a másik 32-36 °C-os- gyógyvizes medence. A medencetér egyedülállóan attraktív kialakítású.

Az öltözők után elhelyezett lépcsővel és felvonóval érhetők el az emeleten található kezeléseket kiszolgáló helyiségek: a gyógytorna és az iszapkezelők, a súlyfürdő és gyógytorna medence feletti szinten pedig a kádas kezelők és a masszázs kapott helyet.

Az előcsarnokból induló lépcső és felvonó vezet az emeleten található fizioterápiás részleghez.

Az új épület déli részén külön bejárattal közelíthető meg a Bőr- és nemibeteg szakellátás és gondozás.

 

Miért a paksi gyógyfürdőt ajánljuk?

  • Kiemelkedően magas hatásfokú gyógyvíz várja a gyógyulni- vagy egészségüket megőrizni kívánó látogatókat.
  • Exkluzív, modern, kényelmes környezetben vehetők igénybe a fürdőgyógyászati és medical-wellnes kezelések.
  • Magas szakmai színvonalú, minőségi ellátás várja az ide érkezőket.
  • Az országban szinte egyedülálló, korszerű, kontrollált vízkezelési technológiával és automatizálással rendelkező fürdőben higiéniailag teljesen biztonságosan igénybe vehető medencékben találhatnak gyógyírt a reumatikus, izületi panaszokkal ide látogatók.

 

    A földszint alaprajza

    A gyógyfürdő emelet alaprajza

    Megszakítás